OKULUMUZUN TARİHÇESİ

OKULUMUZUN TARİHÇESİ

Okulumuz ilk defa 1983 yılında açılmıştır. Okulumuz tek katlı 3 derslikli, iki idari odası ve bir öğretmenler odası ile eğitim öğretime başlamıştır. Okulumuz adını Gebze´nin kurucusu olan Sultan Orhangazi Handan almıştır. 

14.10.2017 1066

Okulumuz ilk defa 1983 yılında açılmıştır. Okulumuz tek katlı 3 derslikli, iki idari odası ve bir öğretmenler odası ile eğitim öğretime başlamıştır. Okulumuz adını Gebze´nin kurucusu olan Sultan Orhangazi Handan almıştır. 

         Bugünkü Gebze´nin kurucusu Orhan Gazi´dir. Gebze´de kendi adına cami de yaptıran Orhan Gazi, bölgede izler bırakan ilk Türk büyüğüdür. Orhan Gazi, bölgenin imarı ve yaşaması için büyük çabalar göstermiştir. 

        Artan öğrenci ve göç potansiyelini karşılamak amacıyla mevcut binanın üzerine bir kat daha çıkarılarak 11 derslik elde edilmiştir.  2004 Yılında mevcut binanın bahçesine 11 derslikli ek bina yapılarak okul toplam 20 dersliğe çıkarılmıştır.

         Öğrenci sayısının artması ile ana bina 2013 yılında ana bina yıkılarak yerine yeni bir ana bina yapıldı. Ana Bina  Betonarme Zemin+2 kat olup, 1010 m2 kapalı alanı bulunmakta iken, artan öğrenci mevcuduna yanıt veremeyişinden dolayı 2013 Temmuz  ayında yıkılmış olup, yerine 600 m² oturumlu bodrum+zemin+3 kat ve çatı katı olmak üzere toplam 3000 m² kullanım alanı bulunan yeni bir okul binası inşa edilmiştir. Okul bahçesi olarak 1900 m² alan kullanılmaktadır. Yeni binamız 2014-2015 eğitim öğretim yılında hizmete girmiştir.

             Okulumuz 8 yıllık temel eğitim kapsamında İlköğretim Okulu iken birçok sosyal ve sportif başarılara imza atmıştır. Okulumuzun şeref köşesinde kupa ve madalyalarımız sergilenmiştir. 4+4+4 eğitim sistemine geçiş ile 2013-2014 eğitim öğretim yılında İlkokul olarak bölgeye hizmet vermeye devam etmektedir.

            Okulumuz 2016 yılında Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı arasındaki protokol ve denetim sonucunda okulumuz sağlıklı ve temiz okul unvanıyla Beyaz Bayrak ödülü almıştır.             

             Okulumuzda Geleneksel Çocuk Oyunları, Geri Dönüşüm Projesi, Kitap Okuma projeleri ile çalışmalarına devam etmektedir.

              Okulumuzdan mezun olmuş yükseköğrenimini tamamlamış pek çok kamu görevlisi veya özel sektörde görev yapan öğrencilerimiz mevcuttur.

             Okumuz çevresi bütünleşmiş, çevre olanaklarından yararlanan, yerel yönetimlerin imkânlarından faydalanan, tüm paydaşları ile işbirliği yapan bir kurum olma yolunda hizmet vermektedir.

            2017-2020 Yılları arasında gerçekleşecek olan Beslenme Dostu Okul projesini başlatmıştır.

 

             Okulumuz çevresi göç alan bir bölge olması, yeni toplu konutların yapılması nedeniyele öğrenci sayımız hergeçen gün artmaktadır. 2014 yılında öğrenci sayımız yaklaşık 800 iken 2017 yılında öğrenci sayımız 950 civarındadır.