ÇOCUKLAR İÇİN EVİMİZ DÜNYA OYUNU

Millî Eğitim Bakanlığı iş birliğinde, IKEA Türkiye desteği ile 2018 yılında hayata geçirilen Evimiz Dünya Projesi ile ilkokul seviyesindeki çocukların sürdürülebilirlik kavramı üzerine düşünmeleri ve evlerinde, sınıflarında doğa dostu alışkanlıklarla ilgili farkındalık kazanmaları amaçlanmaktadır.

04.01.2024 565

EVİMİZ DÜNYA PROJESİ

Proje amacına uygun olarak, çocukların sürdürülebilirlik kavramı üzerine düşünmelerini, evde yapabilecekleri tasarruf davranışları ile ilgili farkındalık kazanmalarını ve bu farkındalığı eve taşımalarını sağlamak üzere eğitim içeriği ve materyalleri geliştirilmiştir. Proje kapsamında ilkokul çocuklarına yönelik hazırlanan afişler, çalışma kâğıtları gibi eğitici materyaller ve eğlenceli oyunlarla desteklenen kısa süreli etkinlikleri kapsamaktadır.

Evimiz Dünya Projesinin daha fazla çocuğa ulaşabilmesi  için oyun tabanlı dijital bir etkinlik tasarlanmıştır.

Bu etkinliğe aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

Evimiz Dünya Oyunu İçin Tıklayın

SİTEMİZDEKİ DİĞER HABERLER