"DİLİMİZİN ZENGİNLİKLERİ PROJESİ" OKULUMUZDA BAŞLADI

Milli Eğitim Bakanımız Yusuf TEKİN, sosyal ve kültürel etkinlikler yoluyla öğrencilerin dilin zenginliklerini tanımasını ve kültür taşıyıcısı olan sözcüklerle buluşmalarını sağlamak amacıyla  tüm sınıf kademelerinde uygulanmak üzere Dilimizin Zenginlikleri Projesi’nin başlatıldığını açıkladı.

11.12.2023 125

Değerli Velilerimiz,

Milli Eğitim Bakanımız Yusuf TEKİN, sosyal ve kültürel etkinlikler yoluyla öğrencilerin dilin zenginliklerini tanımasını ve kültür taşıyıcısı olan sözcüklerle buluşmalarını sağlamak amacıyla  tüm sınıf kademelerinde uygulanmak üzere Dilimizin Zenginlikleri Projesi’nin başlatıldığını açıkladı.

Biz de Orhangazi İlkokulu  ailesi olarak Dilimizin Zenginlikleri Projesi’ne katılıp ; 

Etkileşimli/Paylaşımlı Kitap Okuma  , Hikâye Tamamlama , Hikâye Kartı Hazırlama , Söyle-Çiz , Kitap Tanıtma Çalışmaları , Kelime Bulma Oyunları , Afiş Çalışmaları , Sözlük Hazırlama gibi zengin ve geniş katılımlı etkinlikler yapacağız.

Bu çalışmaların  siz değerli velilerimizin katkılarıyla projemizin amacına uygun bir şekilde bizleri başarıya ulaştıracağına  inanıyoruz.

"Dilimizin Zenginlikleri Projesi" sayesinde  okullarda yapılacak söz varlığını zenginleştirme çalışmaları ile öğrencilerin dilimizin zenginliklerini tanımasını, kültür taşıyıcısı olan sözcüklerimizle buluşmasını, buna bağlı olarak da dili iyi kullanmasını ve düşünce dünyasını geliştirmesini amaçlıyoruz.

Orhangazi ilkokulu ailesi olarak bu projede bize vereceğiniz destek ve katkılar için şimdiden teşekkür ediyoruz.

Sitemizdeki Diğer Haberler
SAYGI ,ÖZLEM VE MİNNETLE ANIYORUZ.
Okulumuzda Cumhuriyetin 100.Yılı Kutlamaları
CUMHURİYET BAYRAMIMIZ KUTLU OLSUN
Geri Dönüşüm Projesi Ödülleri Sahiplerini Buldu
OKULUMUZDA EĞLENCELİ DAKİKALAR