ÇANAKKALE GEZİCİ MÜZESİ OKULUMUZDA

11.11.2021 708

Milli birlik ve beraberliğe en çok ihtiyaç duyduğumuz bu zamanda Çanakkale ruhunu ve o şuuru hafızalarda canlı tutmak, milletimizin nasıl bir ecdada sahip olduğunu göstermek, vatan ve bayrak uğruna dökülen her damla kanın boş yere dökülmediğini, biz ve bizden sonraki nesillere aktarmak amacıyla Şehit Yakınları Gaziler ve Korunmaya Muhtaç Çocuklar Federasyonunca (ŞEGAFED) hazırlanan, Çanakkale Deniz Zaferi'ni anlatan savaş malzemelerinin bulunduğu gezici "Önce Vatan 1915 Çanakkale Şehitleri Savaş Müzesi" otobüsü okulumuza gelerek velilerimiz, öğretmenlerimiz ve öğrencilerimiz tarafından gezilmiştir.

Çanakkale Savaşı'nın gelecek nesillere lâyık olduğu şekilde öğretilmesi ve mesafe sebebiyle ziyaret edemeyen kişilere ulaşmak amacıyla düzenlenen bu gezici müzede savaştan kalma harp malzemeleri kişisel ve askeri objeler ile resim ve malzemeler sergilenirken müzede toplam 4 bine yakın eser yer almaktadır.

Orhangazi İlkokulu ailesi olarak bu etkinlikte emeği geçen herkese çok teşekkür ediyoruz.

MEB'den Eğlenceli Eğitim İçerikleri
MEB'den 'Bilim Kaşifleri' e-Kitabı